Tradicionális thai masszázs

Az egyik legősibb és leghatékonyabb keleti gyógymód szerte a világon a tradicionális thai masszázs.

Amikor az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik az energiaáramlás, zavara hosszabb távon különböző betegségek okozója is lehet. 

A nyugati masszázstechnikákkal ellentétben a thai masszázsnál nem az izomzat átdolgozása az elsődleges cél, hanem a test energiáinak aktivizálása, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai (meridián vonalak) mentén.

Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik ez által az immunrendszer, megszabadít a feszültségtől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat. A masszírozást a földön végzem. Ennek az a filozófiai oka, hogy a masszőrnek és a vendégnek egy szinten kell lennie. Praktikus is, mivel nemcsak az izomerőmet használom a masszázs alatt, hanem a testsúlyomat, és egyéb technikai elemeket is. Nem kell hozzá semmilyen felszerelés, bárhol elvégezhető. 

A többi masszázstól eltérően a thai masszázs abban is különbözik, hogy úgynevezett szárazmasszázs, azaz az egyéb technikákkal ellentétben nem használok hozzá olajat, krémeket. A masszázs alatt végig ruhában van a vendégem. Praktikus szabadidő ruhával készülni, úgy érkezni a masszázsra. 

A masszázs alatt nem az izmok, hanem az akupresszúrás pontok ingerlése történik, pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél órás masszázs során minden testrészen végigmegyek, a lábujjaktól a fejünk búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, amik elsődlegesen nem az izmokra hatnak. Nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszírozok. Másnapra az erős nyomások hatására mégsem leszel tele kék-zöld foltokkal, csak a megnövekedett energiával találkozol és kitűnő közérzet kerül a fáradtság helyére.

Jelenleg, ezt a masszázst a 1102, Budapest, Hölgy utca 24/b szám alatt tudom szolgáltatni, vagy felár mellett a saját lakásodban. Megértésedet köszönöm!

Nem elérhető a 1136, Budapest, Hegedűs Gyula 8. szám alatti szalonban.

%d blogger ezt szereti: