Talpmasszázs

A reflexzóna masszázsok egyike, azok közül viszont a legnagyobb múltra visszatekintő módszer. Ami nagyon érdekessé teszi ezt a fajta masszázst, hogy távolhatás útján fejti ki hatásait, és elsősorban a belső szerveinkre hat pozitívan. A szervezetünk energiaszintjét normalizálja, ha alulműködik egy-egy szervünk, akkor azt aktivizálja, amennyiben pedig túlműkődés lép fel valahol, ott tónuskiegyenlítés történik. Tehát a talpon alkalmazott pontnyomás nemcsak az adott ponton, hanem a test más részein is élettani változásokat okoz. Röviden a homoesztázist segíti elő a szegmentális vegetatív reflexek útján. 

Egy-egy kezelés 30-50 perc között változik, és nagyon fontos, hogy ezt kúraszerűen érdemes alkalmazni. Egy teljes kúra 8-10 kezelésből áll, melynek során heti 2-3 megjelenés szükséges. Másik felhasználási módja, hogy a svédmasszázs mellett történik egy teljes, vagy egy részleges talp masszázs. 

Sokakat az tart vissza ettől a módszertől, hogy csiklandósak, és a talpuk nagyon érzékeny. Tapasztalataim azt mutatják, hogy az esetek 90%-ban a „csikisek” is szokták bírni a talpmasszázst, mert nem „cirógatom” a talpat, hanem biztos érintéssel masszírozom, mivel a mélyebben fekvő reflexpontokat is el kell érnem a kezelés alatt.

Azoknak is nagyon tudom ajánlani a talpmasszázst, akik még csak ismerkednek a testükkel és a masszázs világával, esetleg szeretnének érintve lenni, de még félnek tőle. Sokkal könnyebb elsőként csak a bokáig levetni a cipőt és a zoknit, és nem kell már az első alkalommal a ruhátlanság állapotában megjelenni. Emellett a masszázs során egy támogató beszélgetésben is részed lehet.

%d blogger ezt szereti: