Svédmasszázs

A svédmasszázs a nyugati világ legismertebb masszázsa. Pehr Henrik Ling svéd vívómesterhez köthető az eredete. Ennél a masszázsnál a testen lévő izmok vannak erőteljesebben átgyúrva, megmozgatva. A masszázs a test felületén manuálisan kivitelezett és terápiás céllal alkalmazott mechanikai inger, amely a szervezet válaszreakcióját, a fizikális gyógyhatást váltja ki. 

A svédmasszázsnak elsősorban a fizikális jólétre van pozitív hatása, amely kihat a mentális egészségünkre is. A vendégeim, akik ezt kérik, elsősorban azért választják ezt a masszázst, mivel a testükben lévő fájdalom csökkentését, megszüntetését szeretnék. Ezzel a technikával lehet a tudásom alapján a leghatékonyabban kezelni a testen jelenlévő csomókat (myalgiás csomók), oldani a görcsös pontokat. Erősebb külső inger hatására az izomzat lelazul, és az izomerő visszaáll a normális állapotába. 

A masszázs hossza tetszés szerint változtatható 30 perc és 120 perc között, mivel ebben a masszázsban a vendégeim kérhetnek teljes test masszázst, vagy akár azt, hogy egy-egy testrész legyen a fókuszban.  

A svédmasszázs általános hatása minden egyes esetben megjelenik. A szívverés normalizálódik, így javítva a vérnyomás szabályozását. A légzés is optimalizálódik a testfelületen végzett munkával. Az izomzat átdolgozásával annak teljesítménye fokozódik, regenerálódik, javul. Az izomzatban lezajló savasodási (izomláz) folyamat csökken. Ezek együttes hatása pedig pozitívan érvényesül a vendég mind lelki, mind fizikai állapotának változása tekintetében. 

A svédmasszázsban az izmokon kivitelezett fogások által hatással vagyok a mélyebb szövetekre, a szöveti nyomásra is. Ezeket hívjuk élettani hatásoknak, ami lehet közvetlen, és közvetett. 

%d blogger ezt szereti: