GY.I.K.

Ebben a részben sok kérdésedre megpróbálok választ adni a masszázs tekintetében, azonban ha bármi kérdés maradt benned, keress bizalommal.

Mikor érdemes megérkezni a masszázsra?

 • A kezelés előtt, kb 10 perccel érdemes megérkezni a kezelésre. Amennyiben szükséged van el tudj menni a mosdóba, és kényelmesen el tudj helyezkedni a masszázs ágyon.

Masszázs előtt érdemes enned, innod?

 • 45 perccel a masszázs előtt lehetőség szerint kerüld az étkezést, viszont igyál bőségesen.

Benn vagyok-e a szobában, amíg vetkőzöl a masszázshoz?

 • Természetesen, ha az az igényed, kimegyek. Érdemes azt tudnod, hogy miért is vagyok melletted. Én a testi, lelki, mentális állapotod javításáért vagyok ott veled, és azért dolgozom, hogy amikor felkelsz a masszázságyról a közérzeted, egészséged jobb legyen.

A ruhádat le kell vetned?

 • Ezt te döntöd el. A szolgáltatásaim között vannak olyan masszázs fajták, ahol nem kell levetkőzni (irodai masszázs, tradicionális thai masszázs, igény szerint felső végtag masszázs). Van olyan, ahol elég csak bokáig levetkőzi (talpmasszázs). Amennyiben teljes test masszázst kérsz olajjal vagy krémmel, akkor is te döntesz, hogy ruhátlanul fekszel fel a masszázságyra, vagy fehérneműben vagy másképp. Azt azonban akkor érdemes tudnod, hogyha marad rajtad ruha, akkor az olajos, krémes lehet. Amennyiben bugyit, vagy alsóneműt szeretnél magadon hagyni, tudok neked szolgálni egyszerhasználatos, eldobható fehérneművel.

Szégyellsz valamit a testeden? Mit tegyél?

 • Próbáld szavakba önteni, és találunk rá megoldást, például folyamatosan takarásban lesz az a testrészed. Mindenesetre tudd, hogy számomra az előttem fekvő, masszázsra váró test nem férfi vagy női test, hanem a nagybetűs TEST, a lélek, a gondolatok otthona a neme nélkül. Ahogyan a gondolataink és a személyiségünk, úgy a testünk is egyedi. Minden egyes testnek megvan a szépsége, különlegessége, a tiédnek is, aki e sorokat olvasod most! 

Lehetsz csendben masszázs alatt, esetleg beszélgetned kell?

 • A te időd, te döntöd el, hogy mire van szükséged a masszázs alatt. Én ez okból nem fogok masszázs alatt beszélgetést kezdeményezni, mivel a te egyéni időd. De ha beszélni szeretnél, akkor nyitott fülekre találsz. Azt vedd figyelembe, hogy elsősorban az izmaidra és a masszázsra fogom a figyelmem összpontosítani, mivel masszőr vagyok. Van egy masszázs szolgáltatásom, ahol biztosan csak hallgató fél leszek. Részletekért olvasd el: Polinéz masszázs Amennyiben egy támogató beszélgetésre lenne szükséged, akkor érdemes ezt is megnézned: Masszázs Támogató Beszélgetés

Elalszol masszázs közben?

 • Örülni fogok, mivel figyelsz a testi szükségleteidre, és megengeded magadnak, hogy hallgass rá. Amíg te alszol, én közben folytatom a masszázst. Például, ha teljes testmasszázst kérsz, és meg kell fordulnod, akkor finoman fogom jelezni feléd, hogy most meg kellene fordulni.

Fáj valami masszázs közben?

 • Mindenképp jelezd felém. Van egy olyan félreértés, hogy minél jobban fáj, annál hatásosabb a masszázs. A mentális részed lehet hisz ebben, és annak tényleg használ, azonban gyógymasszőrként bizton állítom, hogy a testünk nem így működik. A kezeléseim során az egyéni fájdalom skálát szoktam alkalmazni. Ahol 1-10 között kérdezem, mennyire fáj, maximum 7 értékű fájdalomnál mindenképpen jelezd (10-es a kibírhatatlan fájdalom), mert erősebben nem “éri” meg dolgozni. Természetesen, ha te nem akarsz fájdalmat masszázs közben, azt is jelezd a masszázs elején, mert akkor úgy dolgozom.

Egy masszőr gondolatolvasó, tudja hol fáj!

 • Nem vagyok gondolatolvasó, nem is szeretnék az lenni, abban sem hiszek, hogy egy jó masszőr mindig tudja, milyen erővel kell nyomni. Tapasztalatom van, de hogy ott, abban a pillanatban mi esne neked jól, ezt csak úgy tudom meg, hogyha elmondod, jelzed felém.

Egy masszázzsal minden gondod megszűnik?

 • Bárcsak így működne. A testünk folyamatosan használatban van. Lehet hogy te csak pár napja érzel fájdalmat, de ez nem jelenti azt, hogy a probléma akkor kezdődött, amikor te érzékelted a kellemetlen érzést. Vannak esetek, amikor egy kezelés is hatékony, de általában nem lehet minden gondot egy kezeléssel megszüntetni, ahhoz kezeléssorozat kell.

A masszőr minden testi bajt ismer, neki tudnia kell!

 • Alapvetésem, hogy aki a kezeim alá fekszik, neki ártani nem szeretnék, ezért is tanultam gyógymasszőrnek. Nem vagyok orvos, nincsenek röntgen szemeim, nem vagyok mindentudó és nem vagyok egészségügyi intézmény sem, így ha ezt érzékelem a tudásom elérte a határait tovább foglak irányítani.

Lehet, hogy azért fáj valamid mert a lelked fáj?

 • Lehet, beszéljünk róla, és egy gyengédebb masszázs ilyen esetben javalt is lehet.

Mi történik az első masszázs alatt? (Ez egy hosszabb rész)

 • Sokan meséltek róla, hogy milyen is volt az első masszázs élményük és én is hasonlót tapasztaltam. Tele voltunk fusztrációval, hogy “Jajj mit is fognak gondolni rólam”, “Meglátják a testi hibáim és nem fognak szeretni”, Jajjj de zavarban vagyok”, “Azt sem tudom mit kell csinálni”, “Biztosan el fogom rontani”, “Dagadt vagyok, engem nem is lehet masszírozni” stb. Szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy ilyen gondolatokkal nem vagy egyedül, (mély levegő) és megnyugtatni téged, hogy masszírozni vagyok ott, hogy a “Mi” időnkben úgy kelj fel a masszázságyról, hogy a célod elérd, amiért felkerestél. Legyen szó egy gyengédebb masszázsról, frissítő vagy akár egy erőteljesebb kezelésről. A valóság nem olyan félelmetes, mint amilyenek a gondolataink tudnak lenni és fontos, hogy

Mindig olyan szakembert válassz akivel szimpatizálsz, hiszen gondolj csak bele, aki nem rokonszenves az előtt ruhátlan állapotban lenni hatalmas kényszer.

Lássuk, mire is számíthatsz:

 • Megkeresésed eredményeképpen egyeztetünk egy időpontot.
 • A megbeszélt időpontban, a megbeszélt szolgáltatási helyen mindketten megjelenünk.
 • Bemutatkozunk egymásnak.
 • Az első alkalom egy kicsit hosszabb lesz (időben így tervezd), mivel szeretnék egy két kérdést feltenni neked, hogy tudjam javalt vagy ellenjavalt neked a szolgáltatásom. Természetesen, ha a masszírozhatlak, akkor a masszázsidőd ugyanúgy megmarad, felár nélkül.
 • Megállapodunk benne, hogy milyen masszázst szeretnél, ha még nem tettük meg előtte.
 • Miután készen állsz a masszázsra azzal, hogy elmentél wc-re és kényelembe helyzeted magad a masszázságyon, elkezdődik a masszázs.
 • A masszázs olajokkal illetve krémekkel egyaránt kérhetőek.
 • A használt vivőanyagok elsősorban a Stella Zrt. által készített teljesen VEGÁN növényi olajok és krémek.
 • Egy közepes méretű törölközővel (70x140cm) leszel letakarva, plusz takaróval betakarlak hogy ne hűljön ki a tested a kezelés idején (választható), de fűthető a masszázságyam, így fázni biztosan nem fogsz. Ha mégis úgy érzed, hogy nem komfortos a klíma, akkor kérlek szépen bátran jelezd nekem.
 • Neked csak pihenned kell, az apróbb utasításokat, mondani fogom.
 • Külön fogom kérni, és bátorítalak rá, hogyha valahol kellemesen fáj és szeretnéd, hogy még dolgozzak azon a részen, akkor mond nekem. Minden egyes számodra új, kellemetlen, fura érzést jelezz azonnal! A te időd a masszázs!
 • Ha bármi kérdésed van az állapotodat illetően vagy nem érted, mi miért történik az izomzatodban, nem tudod, hogy hogyan jutott ebbe az állapotba a tested, akkor bátran kérdezz, nagyon szívesen válaszolok minden felmerülő anatómiai kérdésedre, tudásomhoz mérten.
 • Pár napig lehet, hogy az izomzatod másképpen fogod érezni, ettől nem kell megijedni. Részletek élőben.
 • Amennyiben szeretnél zuhanyozni, lehetőséged van rá.
 • A masszázs végén megkérdezem, hogyan érezted magad. Közben kapsz egy pohár frissítőt.
 • Lehetőséged van. új időpontot egyeztetni, ha tetszett a masszázs.
 • Elköszönünk egymástól, én mindenképpen úgy fogok, hogy “Legyen csodás napod!” vagy ennek rokonértelmű megfelelőivel.
 • A GY.I.K. sok kérdésre kitér, hogy mik szoktak felmerülni masszázs közben. Ezekből sok mindent megtudhatsz.

%d blogger ezt szereti: